fbpx
Connect with us

SportJournal Stories

Η «χορταστική» ζωή του Ζάσα Μέλντερς!

Ο Ζάσα Μέλντερς αποτελεί το απόλυτο «είδωλο» για όλους τους οπαδούς που παρακολουθούν ποδόσφαιρο. Τρώει, γλεντάει με την καρδιά του και κουβαλάει την ομάδα του στη 2η κατηγορία της Γερμανίας.

Published

on

Πριν λίγες μέρες, ο Ματθαίος Μαρουκάκης «ντύθηκε» Ρονάλντο και χάρισε μερικά γέλια σε όλη την ποδοσφαιρική Ελλάδα. Ο επιθετικός της Καλλιθέας μετά από ένα όμορφο γκολ, με πλασέ στη γωνία από την γραμμή της περιοχής, πανηγύρισε σηκώνοντας την μπλούζα και δείχνοντας την κοιλιά του. Μετά τον αγώνα, δήλωσε πως το έκανε επειδή «με φώναζαν χοντρό, οπότε ήθελα να τους δείξω ότι είμαι». Την ίδια περίοδο, στη Γερμανία, ένας άλλος επιθετικός είχε τραβήξει το ενδιαφέρον του κόσμου. Το όνομα του, Ζάσα Μέλντερς.

Ο Ζάσα έκανε ντεμπούτο με την Μόναχο 1860, το 2015, όπου και έκλεινε τα 30 χρόνια ζωής. Τα προηγούμενα χρόνια της καριέρας του δεν είχαν εντυπωσιάσει, καθώς δεν σκόραρε συχνά στη θητεία του στη Μπουντεσλίγκα. Εξαίρεση αποτελεί η σεζόν 2012-2013, όπου με 10 γκολ ήταν ο πρώτος σκόρερ της ομάδας του και την βοήθησε να μείνει στην κατηγορία. Μπορεί να μην σκόραρε συχνά, όμως οι οπαδοί της Άουγκσμπουργκ είχαν αδυναμία στον Μέλντερς, και ο ίδιος με το τέλος των αγώνα, όποτε μπορούσε, πήγαινε στις κερκίδες.

Στο Μόναχο δεν είχε και την καλύτερη αρχή. Την πρώτη σεζόν οριακά δεν έπεσαν κατηγορία, την δεύτερη όμως δε τα κατάφεραν και βρέθηκαν στη 2η κατηγορία της Γερμανίας. Και τα δύο χρόνια, ο Γερμανός επιθετικός δεν εντυπωσίασε. Πέρα από τον αποκλεισμό, η ομάδα είχε τεράστια ποσά σε χρέη, με την διοίκηση να μην μπορεί να καλύψει το ποσό άδειας συμμετοχής στην 3η κατηγορία. Με αυτές τις εξελίξεις, το 2017 η Μόναχο 1860 αγωνιζόταν στη 4η κατηγορία, αντιμετωπίζοντας ημι-επαγγελματικές ομάδες, που οριακά μάζευαν 1000 φιλάθλους στα γήπεδα. Ακόμα και τότε, οι οπαδοί της Μόναχο, γέμιζαν το στάδια, με τα έσοδα αυτά να έχουν σημαντικό ρόλο στο να μείνει στην 4η κατηγορία η ομάδα μόνο για μία χρονιά.

Advertisement

Ο Ζάσα Μέλντερς μπορεί εκείνη την περίοδο να είχε προτάσεις από ομάδες της 3η κατηγορίας, όμως επέλεξε να μείνει στη ομάδα του και να κάνει ό,τι μπορεί για να την ανεβάσει κατηγορία. Στην απόφασή του να μην φύγει, έπαιξε σημαντικό ρόλο η αγάπη που έδειχναν οι οπαδοί στο πρόσωπό του. Σε λίγες μόνο μέρες, ο παίκτης στα προφίλ του στο διαδίκτυο είχε πάνω από 3.000 σχόλια και μηνύματα από τους οπαδούς, που του ζητούσαν να μείνει. Η συμμετοχή του στην άνοδο της ομάδας στις επαγγελματικές κατηγορίες ήταν πολύ σημαντική. Σε 37 αγώνες σκόραρε 24 γκολ και έβγαλε 14 ασίστ, ενώ τα 3 γκολ ήταν σε διπλούς αγώνες πλέι-οφ που καθόριζαν την άνοδο.

Στην 3η κατηγορία δεν έκανε θαύματα, καθώς είχε 8 γκολ και 4 ασίστ. Όμως στην περσινή χρονιά έφτασε τα 15 γκολ και τις 15 ασίστ. Όντας πλέον 35 χρονών σκέφτηκε να αποσυρθεί από την ενεργό δράση και να ακολουθήσει μία προπονητική καριέρα. Η Μόναχο 1860 έχασε αρκετούς παίκτες και θεωρούταν από τα φαβορί για τον υποβιβασμό. Έτσι, και με την βοήθεια του κόσμου, ο Ζάσα ανανέωσε το συμβόλαιό του για μία τελευταία χρονιά.

Προς το τέλος της χρονιάς, η Μόναχο όχι μόνο δεν κινδυνεύει με υποβιβασμό αλλά είναι και κοντά στη 3η θέση που στέλνει σε πλέι-οφ ανόδου. Βασικός λόγος αυτήν της τρομερής πορείας είναι η απόδοση του Ζάσα, που φοράει το περιβραχιόνιο του αρχηγού. Σε 30 συμμετοχές έως τώρα, έχει 20 γκολ και 3 ασίστ. Αξίζει να σημειωθεί πως ο δεύτερος σκόρερ απέχει 5 γκολ. Το εντυπωσιακό με την επίδοση του δεν έχει να κάνει μόνο με την ηλικία αλλά και με την φυσική του κατάσταση.

Ο Γερμανός δεν έχει ένα σώμα που θυμίζει επαγγελματία ποδοσφαιριστή. Αντιθέτως, έχει ένα σώμα που θυμίζει κάποιον που δεν αθλείται καθόλου. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός πως το εντυπωσιακό σουτ που επιχείρησε το Σάββατο έγινε διάσημο στα σόσιαλ μίντια, εξαιτίας τη κοιλίας του που φάνηκε. Η συγκεκριμένη φωτογραφία έγινε μέχρι και μπλούζα λόγω της μεγάλης απήχησης. Ο Ζάσα Μέλντερς έχει γίνει εδώ και καιρό για τους Γερμανούς ποδοσφαιρόφιλους ένα «είδωλο».

Advertisement

Ο ίδιος ο επιθετικός δεν έχει κανένα πρόβλημα με την πλάκα που γίνεται από τους οπαδούς λόγω του σώματός του, και μάλιστα, ανεβάζει συχνά φωτογραφίες όπου είτε τρώει κάτι είτε κρατάει ένα τεράστιο ποτήρι μπύρας. Πριν λίγες βδομάδες, ανέβασε ένα βίντεο που τρώει έναν μεγάλο αριθμό από λουκανοπιτάκια.

Για την διατροφή του δήλωσε: «Βασικά το πρόγραμμα μου είναι απλό. Από Δευτέρα ως Παρασκευή τρώω κανονικά, όπως νομίζω ότι τρώνε όλοι οι αθλητές. Η γυναίκα μου κάνει συχνά ζυμαρικά ολικής άλεσης με λαχανικά και κρέας. Τα σαββατοκύριακα όμως μετά τους αγώνες όταν επιστρέφω σπίτι παίρνω τουλάχιστον μια πίτσα και τη συνοδεύω με μια, δυο, τρεις μπύρες. Σίγουρα τρώω κάτι ‘βρώμικο’ μετά τα ματς. Τις Κυριακές μαγειρεύει πάλι η γυναίκα μου και είναι πάντα κάτι πολύ νόστιμο. Έτσι όπως είναι το στυλ παιχνιδιού μου τα τελευταία χρόνια, αν ζύγιζα 6-7 κιλά λιγότερα δεν θα τα κατάφερνα τόσο καλά. Χρειάζομαι αυτόν τον όγκο για να αντιμετωπίσω τους αμυντικούς που με μαρκάρουν συνήθως.».

Ένας επιθετικός με τον οποίο μπορεί να ταυτιστεί ο κάθε οπαδός. Ένας άνθρωπος που αγαπάει το φαγητό και το άθλημα. Ο Ζάσα λατρεύεται από τους οπαδούς, από τον προπονητή έχει το ελεύθερο να τρώει όπως θέλει, αφού αποδίδει στο γήπεδο και οι Γερμανοί οπαδοί ζητάνε να κληθεί στην εθνική ομάδα για το Euro.

Με όσα γίνονται αυτή τη χρονιά, φαίνεται τελικά θα ανανεώσει το συμβόλαιο του για ακόμη μία χρονιά, ακόμα και αν δεν ανέβει η ομάδα στην κατηγορία. Έχει ήδη κερδίσει μία θέση στην ιστορία του συλλόγου και μάλιστα ψηφίστηκε ο καλύτερος παίκτης της Μόναχο 1860 μετά το 2004. Ένας παίκτης που φοράει τη φανέλα της αγαπημένης του ομάδας και ζει την ζωή του όπως θέλει: «Είμαι πολύ χαρούμενος και περήφανος που είμαι αρχηγός της Μόναχο 1860. Είναι ένα μεγάλο κλαμπ με τεράστια ιστορία. Ο κόσμος στην περιοχή αυτή μπορεί να δυσκολεύεται να βγάλει τα προς το ζην αλλά κάθε εβδομάδα είναι στο γήπεδο δίπλα μας. Τα παιχνίδια μας στο Γκρίνβαλντερ είναι ποδόσφαιρο για ρομαντικούς. Είναι σαν ναός. Βγαίνεις από το τούνελ για να παίξεις και μυρίζει μπύρα και λουκάνικο. Μυρίζει ποδόσφαιρο. Το ποδόσφαιρο δεν είναι κάποια φανταχτερή μόδα. Είναι να στέκεσαι όρθιος στην κερκίδα με τη μπύρα στο χέρι, να φωνάζεις για την ομάδα σου, να ιδρώνεις γι’αυτήν κι αυτή να στο ανταποδίδει».

Advertisement

Advertisement
Advertisement
Click to comment
Advertisement
Advertisement

Trending