fbpx
Connect with us

Premier League

Ντέκλαν Ράις, εσύ σούπερ σταρ!

Το «SportJournal» παρουσιάζει ένα αφιέρωμα για τον Ντέκλαν Ράις, που πήγε στην Άρσεναλ για να αφήσει το στίγμα του και ήδη, βαδίζει σε ακριβώς αυτό το δρόμο.

Published

on

Η αλήθεια είναι ότι και μόνο η μεταγραφή του Ντέκλαν Ράις από τη Γουέστ Χαμ στην Άρσεναλ, προκάλεσε από μόνη της ντόρο. Δεν είναι δα και σύνηθες οι Λονδρέζοι να βγάζουν από τα ταμεία τους σχεδόν 130 εκατ. ευρώ, για να φέρουν έναν ποδοσφαιριστή στο Emirates. Πόσο μάλλον έναν Άγγλο.

Ο Ράις το περασμένο καλοκαίρι δεν πήγε στην πρώτη μεγάλη ομάδα που τον προσέγγισε. Ούτε πήρε την εύκολη ή την προφανή απόφαση. Και το λέμε αυτό, διότι μαζί με την Άρσεναλ τον παίκτη διεκδικούσε ταυτόχρονα και η Σίτι του Πεπ. Η ομάδα, δηλαδή, που κατέκτησε πέρσι κυριολεκτικά τα πάντα. Μάλιστα οι «πολίτες» έδιναν και περισσότερα χρήματα από τους «κανονιέρηδες», προκειμένου να ντύσουν τον ποδοσφαιριστή στα «γαλάζια».

Ο ίδιος ο Ράις όμως επέλεξε την Άρσεναλ. Ο ίδιος αποφάσισε να μείνει στο Λονδίνο. Θυμάστε πολλές φορές η Μάντσεστερ Σίτι να χάνει παίκτη, που θέλει τόσο πολύ ο Γκουαρντιόλα; Τελευταία φορά που συνέβη κάτι ανάλογο, ήταν με την περίπτωση Φαν Ντάικ όταν αγωνιζόταν στη Σαουθάμπτον, πριν δηλαδή τον πάρει ο Κλοπ στη Λίβερπουλ.

Advertisement

Από την περσινή φανταστική σεζόν του με τη Γουέστ Χαμ, φάνηκε ο Ράις το πόσο συγκλονιστικά καλός ποδοσφαιριστής είναι. Πρόκειται για χαφ σύγχρονο, που μέσα σε μόλις λίγο καιρό στην Άρσεναλ, έχει προλάβει να κάνει σημαντική και αισθητή την παρουσία του. Και φυσικά το γκολ που πέτυχε στο ντέρμπι με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ήταν μόνο το «κερασάκι» στην «τούρτα» όσων αναφέρουμε.

Η παρουσία του Ντέκλαν Ράις στη μεσαία γραμμή της Άρσεναλ αλλάζει όλο το ρυθμό του παιχνιδιού των Λονδρέζων. Για να καταλάβει κανείς το μέγεθος της μεταβολής που φέρνει στον άξονα, πέρσι στην Premier League με τη Γουέστ Χαμ ήταν ο χαφ που κέρδισε τις περισσότερες κατοχές. Για την ακρίβεια, ανέκτησε την κατοχή για την ομάδα του 334 φορές (9,2 ανά 90 λεπτά)! Πάνω από τον Ρόντρι της Σίτι, ο οποίος είχε 301 ανακτήσεις. Αυτοί οι συγκεκριμένοι δύο, μάλιστα, ήταν οι μοναδικοί με πάνω από 300 κερδισμένες κατοχές στο Νησί.

Κλεψίματα; Πρώτος και εδώ ο Ράις με 63. Πόσες ντρίπλες δεχόταν; 0,6 ανά 90λεπτο, το λιγότερο από οποιονδήποτε άλλο χαφ στην Αγγλία! Για να αποτυπωθεί η διαφορά, θα αναφέρουμε μόνο το εξής. Τους Φαμπίνιο και Κασεμίρο τους περνούσαν οι αντίπαλοί τους 1,3 και 2 φορές ανά 90 λεπτά, αντίστοιχα σε Λίβερπουλ και Γιουνάιτεντ.

Ο Μικέλ Αρτέτα αποδεικνύει με τις επιλογές του, ότι φτιάχνει μια Άρσεναλ για να φέρει ξανά στο Βόρειο Λονδίνο το πρωτάθλημα. Κι αν δεν το κάνει φέτος, θα το πετύχει τα επόμενα χρόνια. Και ο Ράις θα είναι ένα από τα βασικά του «όπλα» σε αυτή τη «μάχη».

Advertisement


Advertisement
Advertisement

Trending