fbpx
Connect with us

Serie A

Κβαρατσκέλια: Ο πόλεμος που «γέννησε» ένα από τα μεγαλύτερα νέα αστέρια του ποδοσφαίρου

Το «SportJournal» φέρνει στο «φως» την ιστορία για το πως από τη Ρωσία και το Καζάν, ο Κβαρατσκέλια κατέληξε εν μέσω πολέμου Νάπολι. Στη μεταγραφή, δηλαδή, που έμελλε να τους αλλάξει την ιστορία!

Published

on

Μάρτιος του 2022. Ο άγνωστος στους περισσότερους τότε, Χβίτσα Κβαρατσκέλια, αγωνίζεται στη Ρουμπίν Καζάν. Ο πόλεμος όμως της Ρωσίας στην Ουκρανία, αναγκάζει τον Γεωργιανό εξτρέμ μέσα στην άνοιξη να αποχωρήσει.

Η Ντιναμό Μπατούμι από τη Γεωργία κινείται άμεσα και, εκμεταλλευόμενη τη διάταξη για μεταγραφές όσων ποδοσφαιριστών παίζουν σε Ρωσία και Ουκρανία, φέρνουν πίσω στην πατρίδα του τον «Κβάρα». Φυσικά, δεν μπορούσε ποτέ ένας τέτοιος ποδοσφαιριστής να μείνει για καιρό εκεί. Η Νάπολι κινείται άμεσα, πληρώνει κάτι παραπάνω από 11 εκατ. ευρώ και φέρνει στο «Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα» τον παίκτη.

Οι πρωταθλητές Ιταλίας δεν «πάλευαν» μόνοι τους για την υπογραφή του Κβαρατσκέλια. Τον βραχύσωμο άσο είχε βάλει στο στόχαστρο και η Τότεναμ, με τους Λονδρέζους τελικά να μην προλαβαίνουν τη Νάπολι και να χάνουν τον 22χρονο.

Advertisement

Άθελά του, ο ρωσο-ουκρανικός πόλεμος «γέννησε» ένα από τα μεγαλύτερα αστέρια του ποδοσφαίρου σήμερα. Ο Κβαρατσκέλια οδήγησε πέρσι τους Ναπολιτάνους στην κατάκτηση της Serie A, στιγμή που λαχταρούσαν από την εποχή του Μαραντόνα. Και το μόνο βέβαιο, είναι ότι το άστρο του Κβαρατσκέλια θα «λάμπει» για πολλά χρόνια ακόμα. Στη Νάπολι που είναι τώρα, στη Λίβερπουλ που τον θέλει ή σε όποιο άλλο από τα τοπ κλαμπ της Ευρώπης που θα πληρώσουν αδρά, για να τον ντύσουν στα χρώματά τους.



Advertisement
Advertisement
Advertisement

Trending