fbpx
Connect with us

Άρσεναλ

FA Cup: Από μηχανής θεός ο Άκε, έστειλε τους “Πολίτες” στα προημιτελικά εις βάρος των “Κανονιέρηδων”! (vid)

Στο πρόσωπο του Νέιθαν Άκε βρήκε ο Γκουαρντιόλα τον λυτρωτή που θα έστελνε την Μάντσεστερ Σίτι στην επόμενη φάση του Κυπέλλου Αγγλίας με τον Ολλανδό αμυντικό να βάζει το νικητήριο γκολ εις βάρος της Άρσεναλ.

Published

on

Οι δύο ομάδες συνεχίζουν τον μεταξύ τους μαραθώνιο στο πρωτάθλημα αλλά αυτό δε σημαίνει ότι δεν “τα λενε” και στις υπόλοιπες διοργανώσεις.

Αφήνοντας για λίγο στην άκρη τις υποχρεώσεις τους στην Premier League, Μάντσεστερ Σίτι και Άρσεναλ αναμετρήθηκαν στο Έτιχαντ για τη φάση των “16” του FA Cup, εκεί όπου οι Πολίτες επιβλήθηκαν χάρη στο τέρμα του απροσδόκητου ήρωα Νέιθαν Άκε ο οποίος πέτυχε το γκολ που έκρινε τον νικητή.

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ: Ορτέγκα, Λιούις (58′ Γουόκερ), Στόουνς (45’+4′ Λαπόρτ), Ακάντζι, Άκε, Ροντρίγκο, Ντε Μπρόινε (75′ Μπερνάρντο Σίλβα), Γκιντογκάν, Μαχρέζ (58′ Άλβαρες), Γκρίλις, Χάλαντ.

ΑΡΣΕΝΑΛ: Τέρνερ, Τομιγιάσου, Χόλντινγκ (46′ Σαλιμπά), Γκάμπριελ, Τίρνεϊ (66′ Ζιντσένκο), Τζάκα, Πάρτεϊ (46′ Λοκόνγκα), Βιέιρα, Τροσάρ (66′ Μαρτινέλι), Σακά (75′ Έντεγκαρντ), Ενκέτια.

Advertisement

Το παιχνίδι είχε ρυθμό και δράση από το ξεκίνημά του, με την Άρσεναλ να μπαίνει δυνατά, να έχει την ευκαιρία της με τον νεοαποκτηθέντα Τροσάρ στο 21′ αλλά στη συνέχεια οι γηπεδούχοι αντέδρασαν και έφτασαν κοντά στο γκολ με ευκαιρίες των Ντε Μπρόινε και Χάαλαντ στο 25′ και στο 39′ αντίστοιχα.

Οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με το σκορ στο 0-0 αλλά στην επανάληψη η Σίτι πήρε το προβάδισμα στο 64′ με σκόρερ τον Νέιθαν Άκε.

Ο Άλβαρες που είχε περάσει ως αλλαγή στο ματς έκανε ένα σουτ από μακριά με τη μπάλα να τραντάζει το δεξί κάθετο δοκάρι. Η μπάλα έφτασε στον Γκρίλις ο οποίος διαρτήρησε την κατοχή, είδε τον Ολλανδό αμυντικό να μπαίνει στην περιοχή, του έδωσε την πάσα και ο αυτός με ένα πλασέ έστειλε τη μπάλα στην αριστερή γωνία και άνοιξε το σκορ.

Οι Κανονιέρηδες προσπάθησαν να βρουν το γκολ της ισοφάρισης ειδικά στα τελευταία λεπτά προκειμένου να στείλουν τουλάχιστον την υπόθεση πρόκρισης σε ρεβάνς στο Έμιρεϊτς, όμως αυτό δεν έγινε, δεν βρήκαν την ευκαιρία που θα αναπτέρωνε τις ελπίδες τους και έτσι η πρόκριση στα προημιτελικά του FA Cup, κατέληξε στην ομάδα του Μάντσεστερ.

Advertisement
Click to comment
Advertisement
Εθνική Ελλάδος Ανδρών - Ποδόσφαιρο3 ημέρες ago

Εθνική Ελλάδας: Η «χρυσή» 5άδα με τη μεγαλύτερη χρηματιστηριακή αξία!

Άλκμααρ5 ημέρες ago

Serie A καλεί Παυλίδη – Ο Έλληνας διεθνής με τον οποίο μπορεί να γίνει συμπαίκτης!

Μεταγραφές7 ημέρες ago

Κουλιεράκης: «Βασιλικό» το νέο συμβόλαιο – «Τρέλα» στην Ιταλία για την περίπτωσή του!

Άγιαξ3 ημέρες ago

Άκπομ: Προτείνεται στην Ελλάδα ο πρώην επιθετικός του ΠΑΟΚ!

Serie A7 ημέρες ago

Ασταμάτητος ο Έλληνας της Primavera, ανέβηκε κι άλλο στον πίνακα των σκόρερ!

Μεταγραφές4 ημέρες ago

Οδυσσέας Βλαχοδήμος: Φτάνει πρόταση στη Νότιγχαμ από γερμανική ομάδα!

Διεθνή6 ημέρες ago

Ουζουνίδης: Η ομάδα-φαβορί για να υπογράψει τον Έλληνα προπονητή!

Εθνική Ελλάδος Ανδρών - Ποδόσφαιρο4 ημέρες ago

Εθνική Ελλάδας: Το χρονοδιάγραμμα για την επιλογή διαδόχου του Πογιέτ!

Super League6 ημέρες ago

Γιαννούλης: Το συμβόλαιο που ψάχνει στην αγορά και οι ελληνικές «σειρήνες»!

Μεταγραφές5 ημέρες ago

Μουζακίτης: Ο 17χρονος Έλληνας «μάγος» που… τρέλανε μεγαθήριο της Serie A!

Advertisement

Trending