fbpx
Connect with us

Διεθνή

«Γαλανόλευκη»… γκέλα στην Τούμπα! (vids)

Ισόπαλη με σκορ 1-1 αναδείχθηκε η Εθνική Ελλάδος με τη Γεωργία στην Τούμπα, στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής των Προκριματικών του Μουντιάλ 2022.

Published

on

Η ενδεκάδα

Ο Τζον Φαν’τ Σχιπ παρέταξε το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα με διάταξη 4-2-3-1, με αριστερό μπακ τον Γιαννούλη, εξτρέμ τους Φορτούνη – Τζόλη και στην κορυφή τον Παυλίδη.

Η ενδεκάδα: Βλαχοδήμος, Μπακάκης, Παπαδόπουλος, Τζαβέλλας, Γιαννούλης, Ζέκα, Μπουχαλάκης, Φορτούνης, Μπακασέτας, Τζόλης, Παυλίδης.

Advertisement

Το παιχνίδι

Μόλις στο 8ο λεπτό της αναμέτρησης, η Εθνική Ελλάδος λίγο έλειψε να βρεθεί μπροστά στο σκορ Φορτούνης και Γιαννούλης, που έκανε το underlap, συνεργάστηκαν άψογα, ο τελευταίος έκανε το γύρισμα, αλλά ο Τζόλης από πλεονεκτική θέση σούταρε άουτ.

Το ξεκίνημα των παικτών του Φαν’τ Σχιπ στο ματς ήταν καλό, κάθώς η «Γαλανόλευκη» είχε μπει με διάθεση να πιέσει ψηλά την αντίπαλη ομάδα και να παίξει αρκετά από τα άκρα, όταν είχε την κατοχή, προσπαθώντας να… τρυπήσει την άμυνα των Γεωργιανών.

Αργότερα ο ρυθμός του παιχνιδιού έπεσε αισθητά, ενώ στο 28′ ήταν η σειρά της Γεωργίας να απειλήσει. Απίθανη ατομική ενέργεια του Κβαρατσκέλια, που εκανε ό,τι ήθελε τους παίκτες της Εθνικής μας ομάδας, αλλά το σουτ από πλεονεκτική θέση κόντραρε στον Τζαβέλλα, που είχε σωτήρια επέμβαση.

Έτσι, Ελλάδα και Γεωργία πήγαν στα αποδυτήρια της Τούμπας όπως ξεκίνησαν το παιχνίδι, χωρίς σκορ (0-0). Πολύ καλή εικόνα στο πρώτο 20λεπτο για τους ποδοσφαιριστές της Εθνικής, αλλά από εκεί και έπειτα η απόδοση έπεσε, η Γεωργία έβαλε… φρένο και ισορρόπησε το ματς, κρατώντας αρκετά την μπάλα στα πόδια της.

Advertisement

Στην επανάληψη, οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να διατηρήσουν την αναμέτρηση στον… πάγο, τη στιγμή που η Εθνική δεν έδειχνε ικανή να διασπάσει τη μαζική άμυνα των Γεωργιανών.

Χρειάστηκε να φτάσουμε στο 67ο λεπτό, ώστε να υπάρξει μια αξιόλογη φάση για γκολ στο 2ο ημίχρονο. Τότε, έπειτα από φάουλ που παραχώρησε λίγο έξω από την περιοχή ο Κυριάκος Παπαδόπουλος, ο Αμπουρτζάνια με εξαιρετική εκτέλεση ανάγκασε τον Οδυσσέα Βλαχοδήμο να διώξει εντυπωσιακά σε κόρνερ. Πάντως, ο Έλληνας στόπερ φάνηκε να βρίσκει τη μπάλα.

Τελικά, ό,τι δεν συνέβη σε όλο το παιχνίδι, έλαβε χώρα μέσα σε μόλις μερικά λεπτά. Στο 76′ η Εθνική ευτύχησε να προηγηθεί με 1-0, χάρη σε τυχερό αυτογκόλ του Κακαμπάτζε, όμως η απάντηση των Γεωργιανών ήταν άμεση. Στο 78′ ο Κβαρατσκέλια μπήκε στην περιοχή, έκανε το συρτό σουτ και νίκησε τον Βλαχοδήμο για το 1-1.

Advertisement

Μάλιστα, οι φιλοξενούμενοι λίγο έλειψε να περάσουν και μπροστά στο 85′, όμως ο Βλαχοδήμος εκτινάχθηκε και έδιωξε το ωραίο σουτ του Κανκάβα.

Έτσι, το 1-1 διατηρήθηκε μέχρι το τέλος, με την Εθνική Ελλάδος να αφήνει βαθμούς στην Τούμπα.

Advertisement

Advertisement
Click to comment
Advertisement
Εθνική Ελλάδος Ανδρών - Ποδόσφαιρο3 ημέρες ago

Εθνική Ελλάδας: Η «χρυσή» 5άδα με τη μεγαλύτερη χρηματιστηριακή αξία!

Άλκμααρ5 ημέρες ago

Serie A καλεί Παυλίδη – Ο Έλληνας διεθνής με τον οποίο μπορεί να γίνει συμπαίκτης!

Μεταγραφές7 ημέρες ago

Κουλιεράκης: «Βασιλικό» το νέο συμβόλαιο – «Τρέλα» στην Ιταλία για την περίπτωσή του!

Άγιαξ3 ημέρες ago

Άκπομ: Προτείνεται στην Ελλάδα ο πρώην επιθετικός του ΠΑΟΚ!

Serie A7 ημέρες ago

Ασταμάτητος ο Έλληνας της Primavera, ανέβηκε κι άλλο στον πίνακα των σκόρερ!

Μεταγραφές4 ημέρες ago

Οδυσσέας Βλαχοδήμος: Φτάνει πρόταση στη Νότιγχαμ από γερμανική ομάδα!

Διεθνή6 ημέρες ago

Ουζουνίδης: Η ομάδα-φαβορί για να υπογράψει τον Έλληνα προπονητή!

Εθνική Ελλάδος Ανδρών - Ποδόσφαιρο4 ημέρες ago

Εθνική Ελλάδας: Το χρονοδιάγραμμα για την επιλογή διαδόχου του Πογιέτ!

Super League6 ημέρες ago

Γιαννούλης: Το συμβόλαιο που ψάχνει στην αγορά και οι ελληνικές «σειρήνες»!

Μεταγραφές5 ημέρες ago

Μουζακίτης: Ο 17χρονος Έλληνας «μάγος» που… τρέλανε μεγαθήριο της Serie A!

Advertisement

Trending