fbpx
Connect with us

Διεθνή

Ινφαντίνο: «Το Μουντιάλ κάθε δύο χρόνια θα μειώσει τους πνιγμούς Αφρικανών μεταναστών στην Μεσόγειο»!

Ο Ινφαντίνο μίλησε στο Ευρωκοινοβούλιο και ανέφερε πως αν το Μουντιάλ γίνεται κάθε δύο χρόνια, θα μειωθούν οι πνιγμοί Αφρικανών μεταναστών στην Μεσόγειο.

Published

on

Ο πρόεδρος της FIFA βρέθηκε στο Στρασβούργο, όπου μίλησε στο Ευρωκοινοβούλιο, και αναφέρθηκε και στο ενδεχόμενο να γίνεται κάθε δύο χρόνια το Παγκόσμιο Κύπελλο.

Εξηγώντας την επιχειρηματολογία του υπέρ της πρότασης για διεξαγωγή Παγκοσμίου Κυπέλλου κάθε δύο χρόνια, ο Τζιάνι Ινφαντίνο είπε κάτι που προκάλεσε αίσθηση.

Χαρακτηριστικά δήλωσε: «Πρέπει να σκεφτούμε τι φέρει το ποδόσφαιρο σε όλο τον κόσμο. Φέρνει ευκαιρίες, ελπίδα. Πρέπει να βρούμε τρόπους να δώσουμε ελπίδα στους Αφρικανούς, ώστε να μην διασχίζουν την Μεσόγειο για να βρουν καλύτερες συνθήκες ζωής, αλλά πολύ συχνά χάνουν την ζωή τους στην θάλασσα. Πρέπει να δώσουμε ευκαιρίες σε όλους. Όχι από φιλανθρωπία, αλλά για να δώσουμε την δυνατότητα σε κάθε χώρα του κόσμου να συμμετάσχει».

Advertisement

Όπως ήταν λογικό υπήρξαν έντονες αντιδράσεις, με τον Ρονάν Εβέν, τον εκτελεστικό διευθυντή της οργάνωσης Football Supporters Europe να γράφει στο Twitter: «Πόσο πιο χαμηλά μπορεί να πέσει ο Ινφαντίνο; Ο τρόπος που εργαλειοποιεί τους θανάτους στην Μεσόγειο για να πουλήσει το σχέδιο που με μεγαλομανία έχει σφηνωθεί στο κεφάλι του είναι εκτός κάθε λογικής».

Advertisement
Advertisement
Click to comment
Advertisement
Advertisement

Trending