fbpx
Connect with us

Euro 2021

Euro 2020: Και στο τέλος… περνάνε οι Γερμανοί! (vids)

Η Γερμανία ήταν για πάνω από 80 λεπτά στην τελευταία θέση, όμως με γκολ του Γκορέτζκα στα τελευταία λεπτά πήρε την ισοπαλία και την πρόκριση στην επόμενη φάση.

Published

on

Ο Γερμανοί ήξεραν πως το παιχνίδι αυτό ήταν «τελικός» για τους ίδιους και μπήκαν δυνατά, χάνοντας τεράστια ευκαιρία στο 4ο λεπτό, όταν ο Γκουλάτσι σταμάτησε σε δύο χρόνους το πλασέ του Κίμιχ μέσα από την περιοχή.

Κόντρα στην ροή του αγώνα ωστόσο, η Ουγγαρία έβγαλε την ιδανική αντεπίθεση στο 11′ και ο Άνταμ Σάλαϊ έφυγε ανάμεσα στους Χούμελς και Γκίντερ, έπιασε την κεφαλιά και νίκησε τον Νόιερ για το 1-0!

Advertisement

Το γκολ αυτό έβγαλε… μαζικά μπροστά τους Γερμανούς, οι οποίοι έφτασαν κοντά στην ισοφάριση στο 17′, όταν δεν βρέθηκε κανείς να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα από το γύρισμα του Χάβερτζ. Τέσσερα λεπτά μετά ο Χούμελς έστειλε την μπάλα στο δοκάρι με κεφαλιά, ενώ ο Γκίντελ σούταρε άστοχα από πλεονεκτική θέση, με το 1-0 να διατηρείται.

Στην τελευταία καλή στιγμή του πρώτου μέρους, ο Χάβερτζ δεν κατάφερε να σουτάρει όπως θα ήθελε σε 2 προσπάθειες, με τους Ούγγρους να κρατούν το προβάδισμα παρά την συντριπτική υπεροχή των «Πάντσερ» στον αγωνιστικό χώρο.

Advertisement

Όπως ήταν αναμενόμενο, οι Γερμανοί είχαν άκρως επιθετικές διαθέσεις και στο δεύτερο ημίχρονο, με την Ουγγαρία ωστόσο να κλείνει άψογα όλους τους διαδρόμους και να μην αφήνει κανένα περιθώριο για ευκαιρία στα «Πάντσερ». Μάλιστα, στο 62′ ο Ρόλαντ Σάλαι σημάδεψε το δοκάρι με απ’ευθείας εκτέλεση φάουλ, σε μια φάση όπου έλεγχε πάντως την πορεία της μπάλας ο Νόιερ.

Τελικά η ισοφάριση ήρθε στο 66′, όταν ο Γκουλάτσι έκανε… τραγική έξοδο σε εκτέλεση φάουλ και ο Χούμελς πήρε την πρώτη κεφαλιά και βρήκε τον Χάβερτζ, ο οποίος έσπρωξε την μπάλα στο άδειο τέρμα.

Advertisement

Οι χαρές ωστόσο δεν κράτησαν για πολύ, αφού κυριολεκτικά με την σέντρα η Ουγγαρία έβγαλε μια εξαιρετική επίθεση και ο Σέφερ πήρε την κεφαλιά για να νικήσει τον Νόιερ και να κάνει το 1-2.

Τα «Πάντσερ» πάντως δεν εγκατέλειψαν το ματς, συνέχισαν να πιέζουν και στο 84ο λεπτό βρήκαν ξανά γκολ, με σουτ του Γκορέτζκα μέσα από την περιοχή. Το τέρμα αυτό έφερε την Γερμανία στην 2η θέση του ομίλου και άφησε την Ουγγαρία εκτός συνέχειας. Στο 90+4′ μάλιστα η «Νασιονάλμανσαφτ» μπορούσε να βρει και γκολ νίκης (και πρωτιάς), όμως ο Σανέ έκανε τραγικό γύρισμα σε επίθεση 3 με 1.

Advertisement

Advertisement

Advertisement
Click to comment
Advertisement
Advertisement

Trending